Informatii proiect

Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

 Axa prioritară nr.5 „Promovarea masurilor active de ocupare"

Domeniul major de intervenţie 5.1"Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare"

Titlul proiectului:„Masuri integrate pentru cresterea gradului de ocupare a somerilor din regiunile SE,BI,NV"

Beneficiar: SC SORSTE SA

Partener 1: Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vrancea"

Partener 2: Asociatia de Dezvoltare "EQ"

Partener 3: Asociatia Euro<26

Numărul de identificare al contractului: POSDRU/125/5.1/S/128503

Durata de implementare: 18 luni

Tipul proiectului: Multi-regional

Locatia proiectului:

                     - Regiunea principala: Sud Est

- Regiunile: Bucuresti-Ilfov, Nord-Vest

- Judetele: Vrancea Brăila Galaţi Constanţa Tulcea Buzău Ilfov Bucureşti Bihor Bistriţa-Năsăud Cluj Maramureş Satu Mare Sălaj

Data de inceput: 01.04.2014

Data finalizare: 30.09.2015

 Obiectivele proiectului

Obiective generale 

Cresterea gradului de ocupare a 1200 persoane aflate in cautarea unui loc de munca, a somerilor si persoanelor inactive din regiunile Sud -Est, Bucuresti -Ilfov, Nord -Vest prin participarea acestora la programe integrate de formare profesionala. Proiectul prin modelul propus de implementare a unor masuri integrate de ocupare (formare, consiliere profesionala, mediere pe piata muncii in vederea angajarii sau consiliere in vederea initierea unei afaceri) pentru persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, a somerilor si persoanelor inactive in scopul imbunatatirii capacitatii de ocupare si adaptarii flexibile la noile cerinte ale pietei, reprezinta un vector al cresterii gradului de ocupare, reducerii somajului în special in randul tinerilor şi prevenirii şomajului de luna durata cat si al mentinerii active a fortei de munca disponibile din regiunile SE, BI, NV contribuind la realizarea obiectivelor DMI 5.1 imbunatatirea capacitatii de ocupare, reducerea somajului de lunga durata, obtinerea unei rate cat mai mare de ocupare, cat si la realizarea obiectivului general al POS DRU „dezvoltarea capitalului uman si cresterea competititivitatii /asigurarea de oportunitati sporite pentru participarea viitoare pe o piata a muncii moderna, flexibila si inclusiva" si a obiectivelor specifice: facilitarea insertiei tinerilor si a somerilor de lunga durata pe piata muncii; promovarea insertiei/reinsertiei pe piata muncii a persoanelor inactive, facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la educatie si pe piata muncii.

Obiective specifice

1. Cresterea nivelului de competente profesionale a 1200 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca, someri tineri, someri de lunga durata, someri peste 45 de ani, persoane care au parasit timpuriu scoala, persoane inactive din regiunile Sud -Est, Bucuresti -Ilfov, Nord -Vest, prin participarea acestora la programe de formare profesionala (calificare, initiere, specializare) in vederea integrarii pe piata muncii.

 

2. Cresterea gradului de ocupare a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, a somerilor si persoanelor inactive de regiunile Sud -Est, Bucuresti -Ilfov, Nord –Vest, ca urmare a furnizarii de servicii de informare si consiliere profesionala personalizata, servicii de mediere pe piata muncii.

 

3. Promovarea ocuparii in randul somerilor, persoanelor inactive, persoanelor aflate cautarea unui loc de munca in scopul reducerii somajului din regiunile Sud -Est, Bucuresti -Ilfov, Nord -Vest.

 

4. Promovarea spiritului antreprenorial in randul persoanelor inactive, somerilor, persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, prin desfasurarea sesiunilor de consiliere antreprenoriala pentru 260 de persoane din grupul tinta care intentioneaza sa demareze activitati independente.