Despre

24 ani de business

Acţionarul societăţii, Bucuraş Sorina Luminiţa, şi-a desfasurat activitatea timp de 2 ani (1992-1994 ) la o societate din România, cu capital străin, care desfăşura activitate de comisionar în domeniul confecţiilor. Această perioadă a fost determinantă pentru acţionar, deoarece a fost înfiinţată firma Sorste în Decembrie 1994, care până în decembrie 1996 a desfăşurat tot activitate de comisionar în acest domeniu. În decembrie 1996 societatea închiriază în oraşul Focşani un spaţiu şi începe în paralel cu activitatea de comisionar şi activitatea de confecţii proprii.
Profesionalismul acţionarului a făcut ca în perioada 1994-1997 să acumuleze un capital de lucru propriu care ulterior să fie folosit în investiţii cum ar fi: achiziţionarea fabricii Filatura de Lână Focşani şi Confecţia Râmnicul Sărat şi să înceapă şi activităţi de hotel şi restaurant. În anul 2005 Sorste a înfiinţat în România societatea Artifex împreună cu firma Akris din Elveţia. În perioada 2009-2011, cât asociatul a desfăşurat activitate politică, ponderea activităţii a fost cea de hotel şi restaurant.
Începând cu anul 2012, societatea şi-a reluat activitatea de confecţii textile de la zero, realizând investiţii în domeniu şi realizând în timp foarte scurt un portofoliu de clienţi de marcă din Europa (Zona Scandinava, de Vest si Central) si America de Nord.
Tot în acest an societatea a realizat o investiţie şi cu aport UE, în domeniul energiei convenţionale, prin montarea de panouri solare, obţinând astfel şi licenţa de producător de energie electrică din energie solară. În aceeaşi perioadă societatea a devenit şi furnizoare de formare profesională în peste 10 competenţe, accesând fonduri europene POSDRU, reuşind să califice personal în domeniile: confecţii, bucătari, ospătari, cameriste, lucrători în comerţ, alimentaţie publică, etc.
În anul 2014 societatea a achiziţionat 2 clădirii cu ieşire directă la E85, unde şi-a mutat intreaga activitate de confecţii.

despre noi sorste

Oamenii Sorste

Actionar

Sorina Bucuras

liniuta

Divizia Home Textile, angajatul anului in 2013

Sef Finisaj

Tincuta Lungu

liniuta

Detine o atentie la detalii desavarsita, angajata anului 2014

Director Creativ

Andrei Teican

liniuta

Partea creativa a societatii, angajatul anului 2014