OPORTUNITATI oferite in cadrul proiectului  – la inscrierea NEETs in sistemul SPO:

A4. Organizarea de campanii de informare, constientizare si promovare si Recrutarea Grupului Tinta

A4.1 Organizarea de campanii de informare, constientizare si promovare în rândul tinerilor

Informarea publicului cu privire la directionarea acestora catre SPO – In cadrul acestei subactivitati se vor desfasura campanii de informare, constientizare si promovare in vederea inregistrarii si profilarii la SPO si participarii la activitatile proiectului in judetele regiunii eligibile.

Pentru a putea beneficia de masuri active de ocupare finanþate din Fondul Social European 2014-2020, tinerii NEET trebuie sa fie someri înregistraþi la Serviciul Public de Ocupare (SPO), respectiv la Agentiile Judeþene pentru Ocuparea Forþei de Munca (AJOFM) tinerii NEET trebuie sa fie someri înregistrati la Serviciul Public de Ocupare (SPO). Grupul tinta pentru proiectele finantate în cadrul prezentului apel va fi mobilizat din bazele dedate ANOFM/AJOFM, în baza unui ACORD CADRU pe care SOLICITANTUL îl va semna cu agentiile judetene pe teritoriul careia au domiciliul sau resedinþa tinerii NEETs din grupul tinta.

Imbunatatirea situatiei pt 380 tineri NEETs din GT si facilitarea tranzitiei catre piata muncii a acestora, la nivel regional prin masuri integrate ce vizeaza: educatie, formare, ocupare (inclusiv antreprenoriat).

• creste accesul la oportunitati de ÎPV pt 380 tineri NEETS someri 16-29 ani, profilati SPO care beneficiaza de sprijin; din care:

minim 20 pers (5,2%) DE ETNIE ROMA ; din care minim 77 pers (20,2%) cu domiciliul sau resedinta în MEDIUL RURAL.

• schimba perceptia si nivelul de acceptare al populaþiei cu privire la ÎPV;

• creste calitatii formarii de competente, prin o mai buna aliniere la nevoile pietei muncii;

• crearea unor cursuri de FPC cu caracter inovativ;

• cresterea accesului la un sistem de de formare profesionala de calitate pt 380 tineri NEETS someri 16-29 ani care beneficiaza de sprijin direct si concret, prin participarea la programele de FPC, in functie de nivelul de ocupabilitate profilat SPO, din care minim 31,5% (adica 120 persoane) vor fi tineri profilati SPO cu nivelurile C si D, respectiv greu ocupabil si foarte greu ocupabil.

• creste nr de pers (380 pers din GT) care benef de masuri corelate care conduc la Integrare durabila pe piaþa muncii a tinerilor (ILMT), în special a celor care nu au un loc de munca, educatie sau formare, inclusiv a tinerilor cu risc de excluziune sociala si a tinerilor din comunitaþile marginalizate, inclusiv prin punerea în aplicare a “garantiei pentru tineret”:

• facilitarea insertiei tinerilor NEETs pe piata muncii si ocuparii durabile a acestora: vor beneficia de servicii specializate de MEDIEREA MUNCII toti tinerii NEETs din GT (380 pers) pentru toate nivelurile de ocupabilitate, inclusiv de nivel A ”usor ocupabil”.

• cresc sansele de angajare pt toti tinerii NEETs din GT,

• CRESTEREA OCUPARII pt tinerii NEETs din GT: minim 164 pers (43,1% din GT) din reg eligibile vor fi ocupati într-un termen de maximum 6 luni de la încetarea calitaþii de participant tinând cont de rezultatul profilarii de catre SPO si adaptat nevoilor reale ale angajatorilor de pe piata muncii.

Documente necesare pentru inscrierea NEETS in sistemul SPO: Carte identitate, Certificat de nastere, Diploma de studii si declaratie de sanatate.

FIȘA CAMPANII – ACȚIUNI DE INFORMARE ȘI CONȘTIENTIZARE