Activitati de acompaniament

A9. Activitati de acompaniament, adresate exclusiv tinerilor NEETSs cu nivelurile de ocupabilitatea C si D, respectiv “greu ocupabil” si “foarte greu ocupabil”, in vederea mentinerii acestora in campul muncii

A9.1 Activitati de acompaniament, adresate exclusiv tinerilor NEETSs cu nivelurile de ocupabilitatea C si D, respectiv “greu ocupabil” si “foarte greu ocupabil”, in vederea mentinerii acestora in campul muncii (activitate suport) – a se vedea Activiatea 6 din GS Conditii specifice.

Persoanele carora le-a fost stabilit nivelul de ocupabilitate greu si foarte greu ca urmare a profilarii pot beneficia de servicii de îndrumare pe parcursul procesului de integrare socioprofesionala la noul loc de munca, prevazute dupa încadrarea în munca pe o perioada de maximum 3 luni, cu acordul angajatorului.

Exemplu, de activitati de acompaniament care vor fi prevazute : servicii de asistenta (cresa, after school, acompaniere) pentru persoanele aflate în îngrijirea tânarului NEET, pe durata prezentei acestuia în activitatile proiectului. In cadrul proiectului, 50 de persoane din categoriile nivelurile de ocupabilitatea C si D, respectiv “greu ocupabil” si “foarte greu ocupabil” vor primi subventii pentru servicii de asistenta (cresa, after school, acompaniere) pe perioada desfasurarii cursului.

Pentru serviciile de asistenta (cresa, after school) se va finanta cheltuiala aferenta serviciilor de cresa si/sau after school (plata lunara/anuala a taxelor de participare la cresa si/sau after school) pentru copiii persoanelor din grupul þinta tinerii NEETs, maxim pe perioada implementarii proiectului.